A vendégház

A SágHáz egy több mint száz éves, nagy méretű, tornácos parasztházból átalakított vendégház, négy lakrésszel, közös konyhával, fedett kerti pavilonnal és óriási kerttel. A varázslatos bakonyaljai zsákfaluban, Bakonyságon bújik meg, és közel 15 éve ad helyet elvonulásoknak, jógatáboroknak, művészeti kurzusoknak, baráti társaságoknak és nagycsaládoknak.

A SágHáz adottságai folytán legfőképpen közösségi hely. Ezzel a szellemiséggel alakítottuk és rendeztük be tereit, hogy az ide érkezők otthon érezhessék magukat, és zavartalanul, egymásra figyelve tölthessék itt napjaikat. Ezért nem elérhető a házban internet, és ezért nem tartunk tévét sem.

A vendégház belső közösségi tere a nagy méretű rusztikus konyha, amely teljesen felszerelt, önellátásra alkalmas, pirítóssütőn és vízforralón kívül azonban más elektromos konyhai eszközt nem tartunk. A szabadtéri közösségi hely a pavilon, ahol fedett térben hűsölhetnek, étkezhetnek a SágHáz-lakók.

Az egyedi hangulatú lakrészek mindegyikéhez saját fürdőszoba tartozik. A szobák cserépkályhákkal fűthetőek, a konyha melegéről pedig méretes búbos kemence gondoskodik. A vastag vályogfalaknak köszönhetően a nyári forróságban is hűvösek maradnak a szobák.

A vendégház 12 férőhelyes: „Ilus Néni szobája” 4 ágyas, a „Tiszta szoba” és a „Holdfény szoba” 3 ágyas, a „Szerelmi lak” franciaágyas. Pótágyat kérésre biztosítunk, illetve a kertben sátrazni is lehet. A vendégház kizárólag egyben bérelhető, minimálisan két éjszakára.

A SágHáz elválaszthatatlan része az óriási (6500 négyzetméteres) kert. A rendkívüli csend és a természet közelsége minden idelátogatót elvarázsol. A ligetes-fás kert ideális jógázásra, meditálásra, de lehet pingpongozni, focizni, vagy egyszerűen csak kifeküdni egy pokrócra, és hallgatni a madarakat. A kertben található a régi nyári konyhából átalakított Kisház, amely egyszerre meseház a gyerekeknek, kártyaszoba, könyvtár vagy aminek éppen használják. A belső kertben található a
tűzrakóhely, amelyhez bográcsot, sütőtárcsát, nyársakat biztosítunk.